Technológia információk

Termékek egyedivé tételére többféle módszer létezik, ezek közül akár mi is jó pár módját tudunk alkalmazni, az igényeknek megfelelően.

– Kerámia, üveg, fém termékek, játékok és ajándékok

Ezeknél a termékeknél szinte kizárólag csak a szublimációs eljárást alkalmazzuk. Habár gépeinknek köszönhetően akár egyéb módon is egyedivé tehetnénk azokat, de az általunk alkalmazott technológiával semmi sem versenyezhet. Ragyogó színek, éles képek és tartósság jellemzi.
Lényege:
A termék felületébe égetjük a speciális tintát, nem viszünk fel egyéb réteget, így az teljes egészében belesimul a felületbe, nem áll ki, nem kopik. Az elkészült termék felülettől függően akár fotóminőségű lesz, természetesen a választott anyag nagy mértében befolyásolja azt. Mivel a tinta magas hőmérsékleten beleég a felületbe, így rendkívül tartós, kopásálló terméket kapunk.
Lehetőségek:
– Szublimáció

– Ruházati termékek

Ruhaneműk esetén rendkívül sokféle lehetőséből választhatunk, de természetesen ebben is segítünk. A választás függ a kívánt grafikától és az igénybevételtől.
Lehetőségek:
– Szublimáció
– Flex
– Flock
– Szublimálható Flex / Flock
– Transzfer

– Szublimáció

Ebben az esetben a kinyomatott képet beleégetjük a felületbe, így az nagyon tartós lesz, a mindennapi használatot a mosást és a vasalást sem befolyásolja. Kivallóan alkalmas akár képek akár színátmenetes grafikák felvitelére. Hátránya viszont, hogy csak speciálisan erre a célra gyártott ruhaneműket lehet egyedivé tenni, amik az átlagosnál kicsit drágábbak, viszont nagyon jó minőségű tartós anyagúak. További hátránya, hogy a képnek a hátterét maga az anyag biztosítja, így csak fehér vagy nagyon világos anyagokon alkalmazható.
Előnyei:
– Nagyon tartós
– Kiváló színek
– Színátmenetek
Hátrányok:
– Csak világos anyagok
– Kicsit drágább a hagyományos módszernél

– Flex fólia

Ez a tartós megoldások közé sorolható, ebben az esetben egy speciális fóliából vágjuk ki a kívánt grafikát, és azt sütjük rá nagy nyomáson a termékre. A felvasalt fólia nagyon tartós, egybeolvad az anyaggal.
További nagy előnye hogy a nagy alapszín választék mellett nyomtatóval elő nem állítható színekben is van.
Ilyenek lehetnek:
– Neon
– Csillogó

– Gitteres
– Fémes
– Tükröződő
– Fluoreszkáló
Ezeknek a színminőségét sajnos nem tudjuk visszaadni képekkel, ez olyan, amit látni kell.
Előnyei:
– Tartós
– Rugalmas
– Nagy színválaszték
– Egyedi színek
– Bármilyen textílián alkalmazható
Hátrányai
– Csak maximum 3 szín keverhető
– Nincs színátmenet

– Flock fólia

Ez egy rendkívül különleges pamutos felületű fólia, amit szintén hőprés segítségével nagy nyomáson viszünk fel az anyagra. Nagyon tartós, igazán egyedi megjelenést kölcsönöz a ruhának.
Más technológiákkal keverhető.
Előnyei:
– Tartós
– Rugalmas
– Nagy színválaszték
Hátrányai:
– Csak maximum 3 szín keverhető
– Nincs színátmenet

– Szublimálható Flex / Flock fólia

Ebben az esetben egy hordozóanyagba égetjük a képet, és azt vasaljuk fel az anyagra. Mivel itt is az anyagba égetjük a tintát, egy nagyon tartós terméket kapunk.
Flex fólia esetén egy fényes műanyagos felületű képet kapunk
Flock fólia esetén egy vékony enyhén bársonyos kép lesz a végeredmény
Előnyei:
– Színátmenetek alkalmazhatók
– Nagyon tartós
– Bármilyen színű textílián alkalmazható
Hátránya:
– Kicsit vastagabb a többi technológiánál, ám ez bizonyos minták esetén akár előny is lehet.

– Transzferpapírok

Ebben az esetben a megadott grafikát hagyományos tintasugaras nyomtatóval egy hordozópapírra nyomtatjuk, majd ezt az anyagot sütjük bele az anyagba. Két típusa létezik, lehet világos és színes anyagra. Nagy előnye a gazdaságos ár, így akár egy A4-es méretű kép esetén is nagyon alacsony költségből előállítható, cserében az előbb felsorolt technológiáknál kevésbé tartós, mosásnál és vasalásnál is odafigyelést igényel, idővel veszít szín minőségéből.
Ideális választás lehet olyan pólók esetén, amelyek csak pár alkalomra szeretnénk felvenni, rendezvényeken hordunk, ilyenek lehetnek a szülinapos pólók, pár napos rendezvényekre készített reklámpólók, vagy világos ruhaneműk esetén akár terhesruháknak is megfelelő.
– Világos textília esetén egy nagyon vékony átlátszó hordozóra nyomtatjuk a képet, így felsütés után szinte csak a tinta kerül fel a termékre, beleolvad annak anyagába, nem kelt idegen érzést az anyagon, és rugalmas, a textillel együtt nyúlik, nem repedezik.
– Sötét ruhák esetén egy vékony fehér anyagra nyomtatjuk a képet, azt egy vágógép segítségével körbevágjuk, így nem lesz fehér pereme az elkészült terméknek. Mivel itt a fólia adja a kép hátterét, így kicsit vastagabb, érezhető a kép, rugalmasságban is kicsit korlátozottabb.
?

Ratz Éva

Telefon: 06205907807
E-mail: evi@eviger.hu
?